Colorful Bedum 2019

Activiteiten on 2 Feb , 2018

Net als vorig jaar willen de organisatie en deelnemers van Colourful Bedum zich graag inzetten om geld in te zamelen tijdens de traditionele winterloop in Bedum. Colourful Bedum heeft het doel om de mensen uit de gemeente met al hun verschillende nationaliteiten te verbinden. Daarmee leren mensen elkaar kennen met hun verscheidenheid aan gewoontes en culturen. Met name nieuwkomers krijgen op deze manier een kans mee te doen aan de lokale samenleving. Dat is belangrijk om bijvoorbeeld de Nederlandse taal en gewoontes te leren kennen, maar vooral ook om je thuis te kunnen gaan voelen in Bedum. 

Colourful Bedum probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande  lokale maatschappelijke infrastructuur. Bijvoorbeeld het verenigingsleven en de Bedumer tradities. Zo ook bij de winterloop. 

Op de avond voor de winterloop zullen de Colourful kookdeelnemers Bedum weer 'de wereld laten proeven' door middel van de heerlijke gerechten uit hun land van herkomst. Op het Versplein staan tal van kraampjes waar mensen uit de verschillende werelddelen hartige en zoete heerlijkheden zullen verkopen. De opbrengst komt volledig ten goede van het zo belangrijke doel. 

Op zaterdag zal een team van Colourful Bedum meedoen aan de winterloop.