1. Willen je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Wiebo Boer, 57 jaar jong en woon samen met Nanda. We hebben elk 2 kinderen die niet meer thuis wonen.

Ik werk al sinds mijn 22e bij PostNL in de IT. Mijn hobby’s zijn leuke dingen doen, voetbal (ik ben scheidsrechter bij sv Bedum), hardlopen (steeds een beetje minder, en niet meer actief bij de loopgroep) en de Bedumer Winterloop.

  1. Wat betekent de Bedumer Winterloop voor jou?

De Bedumer Winterloop neemt al 10 jaar een belangrijke plek in mijn leven in. Samen met Klaes Hoekstra ben ik vanaf de eerste editie betrokken, dat had ik toen nooit kunnen bedenken. Klein en kneuterig in 2011 begonnen om geld in te zamelen voor het onderzoek om kanker te bestrijden, maar inmiddels uitgegroeid tot een meerdaags evenement met waar het kan nog steeds dezelfde kneuterigheid en veel saamhorigheid.

  1. Wat is je betrokkenheid bij de Bedumer Winterloop?

Vanaf de eerste editie ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van in- en uitschrijven van de lopers, de inrichting van het parcours en het verloop van de sponsorloop. In 2015 zijn we een stichting geworden, vanaf dat moment ben ik ook penningmeester. Het mooiste moment is dat dan elk jaar een steeds groter bedrag kan worden overgemaakt naar de doelen die we bepaald hebben.

  1. Wat zou jij zelf willen doen voor de Bedumer Winterloop?

Met wat ik nu doe ben ik heel tevreden, in het team zitten mensen met verschillende capaciteiten die elkaar prima aanvullen.

  1. Op welke manier heb je met de ziekte kanker in je omgeving te maken?

In mijn directe omgeving heb ik zelf gelukkig niet met kanker te maken gehad, maar voorbeelden van mensen die het hebben of gehad hebben zijn er natuurlijk veel te veel.

  1. Als je mocht kiezen waaraan het geld van de Bedumer Winterloop besteed mag worden wat kies je dan?

De laatste jaren kiezen wij als organisatie zelf aansprekende projecten uit voor onderzoek naar het voorkomen of genezen van kanker, door het UMCG Kanker Research Fonds. Sinds vorig jaar wordt ook een deel van de opbrengst bestemd voor particuliere initiatieven. Ik vind dat dit prachtige bestemmingen zijn.

  1. Particulier initiatief?  

Ik hoop dat we in 2020 nieuwe aanvragen mogen ontvangen die het verdienen om ondersteund te worden.

  1. Wat zou jij de organisatie als verbeterpunt willen meegegeven?

De organisatie verbeterd zich elk jaar weer. Zowel wat betreft activiteiten, organisatie en niet onbelangrijk natuurlijk de opbrengst. Ik ben trots op deze groep mensen.

  1. Vind je het belangrijk dat je weet waar de opbrengst naar toe gaat?

Jazeker, ik vind het belangrijk dat wij als organisatie transparant zijn. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de doelen die wij met elkaar bepaald hebben en dat communiceren we ook naar buiten op o.a. de website en Facebook.

  1. Wat vind je van de projecten die afgelopen jaren ondersteund zijn?

Ik denk dat we de afgelopen jaren aan aansprekende onderzoeksprojecten gedoneerd hebben voor onderzoek naar verschillende soorten kanker. Achteraf krijgen we van het UMCG door tot welke resultaten dit heeft geleid en dat werkt heel motiverend.

Ook voor de 10e editie zijn de projecten die een bijdrage kunnen ontvangen al weer uitgekozen.

  1. Wat wil je verder nog kwijt?

Kom allemaal naar het Versplein op 31 januari en 1 februari, doe mee!