Het team van de Winterloop is jullie nog het antwoord schuldig over de eindopbrengst. Het duurt allemaal wat langer maar het zijn ook bijzondere tijden waar wij momenteel in leven.

De verlenging van de huidige maatregelen heeft niemand verbaasd en wij vinden dat niet leuk maar wel logisch en verstandig. En net als bij kanker hebben wij er allemaal mee te maken. Voor de één is dat de ziekte van familie of vrienden, het overlijden van een dierbare voor de ander het verliezen of opschorten van je baan of het lesgeven aan je spruiten. De sponsoren van onze Winterloop hebben het momenteel ook moeilijk. Ze hebben te maken met teruglopende omzetten en voor sommigen moest zelfs het slot op de deur. De lokale middenstand en bedrijven staan ieder jaar voor ons klaar om te helpen waar dat mogelijk is, het team hoopt dat jullie hen nu ook niet laten zitten en zoveel mogelijk kopen bij de plaatselijke bedrijven. Vele (familie) bedrijven zijn in zwaar weer terecht gekomen en hebben weinig of geen invloed op het verloop van het Coronavirus. Dank zijn wij ook verschuldigd aan eenieder die bij de zorg betrokken is en allen die Nederland nog draaiende houden. Deze tijd is waardevol en bijzonder. Er heerst een ongekende solidariteit, saamhorigheid en het verbindt ons allen en dat is wat ik hoop: dat dit ook na de crisis bewaard mag blijven. Dat zal ongetwijfeld lukken want tijdens de Winterloop hebben wij al laten zien dat dit kan in Bedum!

Het UMCG Kanker Researchfonds zal net als wij onvoorstelbaar trots op jullie zijn. Samen hebben wij historie geschreven en het onmogelijke waar gemaakt. De totaal opbrengst van de tiende Bedumer Winterloop is maar liefst € 168.894,22

Hiervan heeft Longarts Sander de Hosson voor zijn koppelbedden een bijdrage ontvangen van € 3000,00. Merels Wereld en het Hamelhuys mochten hetzelfde bedrag ontvangen. Het restant gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds. Dank lieve Bedumers voor jullie inzet en voor nu: blijf gezond en pas een beetje op elkaar!