Samenwerkingsverband SV Bedum en Stichting Bedumer Winterloop
SV Bedum en Stichting Bedumer Winterloop zijn een samenwerkingsverband aangegaan om glasvezel te promoten in ons mooie dorp. Wij zijn SAMEN een clubactie opgestart met de providers Caiway en DELTA waar de inwoners van Bedum en omliggende dorpen uit kunnen kiezen. Het netwerkbedrijf dat wil investeren in de aanleg van het glasvezelnetwerk is DELTA Fiber Netwerk. DELTA Fiber Netwerk heeft ons gevraagd mee te werken aan de promotie van glasvezel in ruil voor een vergoeding per afgesloten abonnement. DELTA Fiber Netwerk zal dan iets terug doen voor Bedum op het gebied van sport & leefbaarheid en voor het prachtige doel waar Stichting Bedumer Winterloop voor staat.

Wie is DELTA Fiber Netwerk?
DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Zij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot het razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo’n 900.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber en daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet. Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Het Hogeland Zuid op www.gavoorglasvezel.nl.

Start Glasvezelcampagne DELTA Fiber Netwerk
DELTA Fiber Netwerk heeft het startsein gegeven voor de glasvezelcampagne in Het Hogeland Zuid. Als 35% van de inwoners in Adorp, Bedum, Noordwolde (Gr), Zuidwolde (Gr), Sauwerd, Groot Wetsinge en Klein Wetsinge ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 15 december 2021 een abonnement afsluit bij één van de providers, dan komt er glasvezel!

Kom naar een informatieavond
Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over glasvezel en de bijbehorende campagne nodigt DELTA Fiber Netwerk je uit om een informatieavond te bezoeken op:

  • Dinsdag 12 oktober Dorpshuis Ubbegaheem aan de Burchtweg 4 in Sauwerd
  • Woensdag 13 oktober Maranathakerk aan de Kleinestraat 4 in Bedum

Inloop is vanaf 19:00 en tussen 19.30 – 20:30 vindt er een presentatie plaats. Tijdens deze presentatie wordt alle belangrijke informatie over de glasvezelcampagne verteld. Na de presentatie kunt je vragen stellen en kennismaken met de providers bij de stands. Uiteraard onder het genot van een drankje. Stichting Bedumer Winterloop en SV Bedum zijn natuurlijk ook aanwezig op de 13e.

Waarom samenwerken!

SV Bedum en Stichting Bedumer Winterloop geloven in het toekomstig belang van glasvezel voor het dorp Bedum en juichen het initiatief van DELTA Fiber Netwerk van harte toe. Het zakelijke (thuiswerken) en privé dataverkeer zal de komende jaren blijven toenemen. De steeds betere digitale kwaliteit van beeld en geluid en het groeiende aantal slimme apparaten in huis vraagt om meer capaciteit. Dat geldt niet alleen voor entertainment en gemak, maar ook op het gebied van (thuis)zorg zijn er steeds meer toepassingen mogelijk die vragen om snel en betrouwbaar dataverkeer. Nu instappen en meedoen brengt bovendien de nodige voordelen met zich mee. De aansluitenkosten van € 650,– kun je besparen door nu met deze actie mee te doen! Je aanmelden voor een glasvezelaansluiting kan via onderstaande links. Deze links zullen op korte termijn ook op de website van SV Bedum en Stichting Bedumer Winterloop komen te staan. Alleen dan ondersteun je beide verenigingen.

Doe mee met de gezamenlijke clubactie en sluit een abonnement af! Dan ontvangen wij € 50,- voor de samenwerking en bespaar je zelf nog eens eenmalig €25,- op de abonnementskosten!

Waarom glasvezel?

Internetten via glasvezel gaat heel snel. Bij een glasvezelverbinding wordt de data verstuurd via lichtsignalen. Die zijn veel sneller dan de stroomsignalen die gebruikt worden bij een dsl-verbinding. De up- en downloadsnelheid is bij glasvezelinternet hetzelfde, waardoor iets versturen even snel gaat als iets downloaden. Bij een kabel- en dsl-verbinding zijn de uploadsnelheden vaak een stuk lager. Bij een glasvezelverbinding maakt de afstand van je wijkcentrale tot je huis niet uit. Hierbij wordt het internet trager als je verder weg woont. Via social media zullen we regelmatig berichten plaatsen waarop we met voorbeelden nog meer uitleggen waarom en waarvoor glasvezel ook voor jullie belangrijk is of zal worden.

Wil je ook supersnel internet via glasvezel?

Ga naar Caiway of ga naar Delta