Nieuws

Op onderstaande pagina is het nieuws omtrent de Bedumer Winterloop 2019 te vinden.

Sponsorkaart Winterloop 2019

 

Programma Winterloop 2019

Lengte van 1 ronde: 350 meter

Start jeugd en wandelaars: 13:00 uur / 45 min.
Start oudere jeugd en volwassenen: 14:00 uur / 45 min.
Start jeugd t/m 12 jaar (kinderen groep 3 t/m 8) : 15:00 uur / 45 min.
Start stiletto Run: 16:00 uur
Start bedrijvenloop: 16:30 / 45 min.

Inschrijven vanaf: 12:15 uur
Inschrijven: in de gymzaal Versplein.

Sponsorkaart is ook op de Facebook pagina te downloaden of in de Bakkerij te verkrijgen.

Nieuws

2 weeks ago

Bedumer Winterloop

Eindelijk was het dan zover en mocht het team van de Bedumer Winterloop de cheque overhandigen aan het UMCG Kanker Researchfonds. Het bestuur van het KRF ( Froukje Pit, Floris Foijer en Marcel Vugt ) ontvingen maar liefst een bedrag van € 114.785,13. Doordat er nog steeds bedragen binnenkwamen en het gewonnen bedrag van de Rabobank ClubkasCampagne 2019 was het mogelijk om naast de € 4087,50 voor het particuliere initiatief dit bedrag te schenken aan kankeronderzoek. De totale opbrengst van de Winterloop komt hiermee op € 118.872,50 !!!! Bedankt Bedum, ben onder de indruk en super trots op jullie allemaal! RTV Noord Dagblad van het Noorden ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Bedumer Winterloop

Nieuws over het particulier initiatief: Luna Kanker café!Vanmiddag zijn Lucie, Nanda en Janny naar het Hamelhuys in Groningen geweest voor informatie over het inloophuis in de stad. Dit om inspiratie op te doen en informatie te vragen waar wij ons voordeel mee kunnen doen bij het opzetten van ons project in de Gemeente Het Hogeland. Wat een fantastische warme plek is het Hamelhuys! Je kunt er binnenlopen - zonder afspraak - om je verhaal te delen, zinnen te verzetten of gewoon koffie te drinken met lotgenoten. Ook organiseren ze diverse activiteiten. Wij worden er super enthousiast van! Wordt vervolgd! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Bedumer Winterloop

Vanavond waren wij te gast bij de Rabobank Noord Groningen in de Molenberg in Delfzijl. Dit naar aanleiding van de clubkas campagne. De Winterloop had de meeste stemmen gehaald wat resulteerde in een bedrag van € 902,40. Wij mochten de cheque in ontvangst nemen van niemand minder dan Marianne Timmer die voorafgaande aan de prijsuitreiking een boeiend verhaal hield over haar sportieve loopbaan. Als team van de Winterloop willen wij een ieder die op ons gestemd heeft hartelijk dank zegeen ook mede namens het UMCG Kanker Researchfonds. ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Bedumer Winterloop

De Winterloop ligt alweer even achter ons met een recordopbrengst van maar liefst € 114.785,13. Daarvoor zijn wij natuurlijk een ieder die op wat voor manier hieraan heeft bijgedragen grote dank verschuldigd. Trots zijn wij als team van de Winterloop op dit geweldige resultaat. Ieder jaar denken wij dat het plafond van wat financieel redelijker wijs mogelijk is wel is bereikt maar Bedum e.o. laat ons altijd weer versteld staan.
Dit jaar hadden wij een nieuw item ingevoerd om particuliere initiatieven aan te melden voor financiële ondersteuning op het Hogeland. Uiteraard moest dit wel kanker gerelateerd zijn. Er werden 4 projecten aangemeld en 2 hiervan werden gehonoreerd. Een commissie van wijze mensen hebben hier over geoordeeld ( Gerda Klooster – KRF, Rik Plaggemars – huisarts en Henriette Huizinga – predikante van de PKN kerk Bedum ).
Het eerste project wat gehonoreerd gaat worden is het Luna Kankercafé. Dit gaat over het opzetten van een twee maandelijkse bijeenkomst waar (ex) kankerpatiënten elkaar kunnen ontmoeten. De drijvende krachten hierachter zijn Lucie Luurs en Nanda Medema.

Je ontmoet daar mensen die begrijpen wat jij doormaakt en waar je informatie kunt verzamelen gebruik makend van de verhalen van ervaringsdeskundigen en lotgenoten. Elke bijeenkomst heeft aan het begin een formeel karakter waar er een spreker of instantie uitgenodigd kan worden die nuttige informatie kan verstrekken maar ook een kapper, schoonheidsspecialiste of financieel deskundige kan zijn kennis en ideeën hier delen. Teamlid Karin Poelstra overhandigde hen de cheque van € 3000,- voor de opstartkosten van dit mooie en broodnodige initiatief.

Het tweede project betreft de zwemgroep ”de Spetters”. Deze groep van (ex) kankerpatiënten die wekelijks een zwemochtend met elkaar beleven hebben gevraagd in verband met hun 10 jarig bestaan of het mogelijk is om met elkaar een keer naar Fontana Nieuweschans te mogen. Zij zwemmen iedere week in Delfzijl maar misschien is dit initiatief ook wel mogelijk in Bedum of Winsum. Er was in ieder geval animo genoeg, woensdagmorgen waren er maar liefst 33 deelnemers aanwezig. Teamlid Jan Kuiper overhandigde hen een cheque van € 1087,50 voor dit mooie gebeuren en uiteraard wenst het team van de Winterloop hen heel veel plezier tijdens hun uitje.

Al met al denk ik dat wij gerust kunnen spreken over een geslaagde negende editie van de Bedumer Winterloop. Het restant van de opbrengst € 110.697,63 zal binnenkort worden aangeboden aan het UMCG Kanker Researchfonds. Het team is nu al begonnen te vergaderen met de tiende jubileumeditie. Hiervoor gaan wij alles uit de kast trekken om ook hier een groot succes van te maken en wij zijn er van overtuigd dat u ons daar weer bij gaat helpen! Nogmaals onze dank!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Bedumer Winterloop

Bedumer Winterloop overschrijdt het half miljoen!

Wat zijn wij trots en wat zijn wij blij, het onmogelijke blijkt toch waar te zijn! De eindopbrengst van de negende editie van de Bedumer Winterloop is maar liefst € 114.785,13 geworden. Het is toch niet te geloven dat er door de inspanningen van de lopers, sponsoren, bedrijven, vrijwilligers en natuurlijk mijn eigen onvermoeibare team zo’n geweldig bedrag bij elkaar is gebracht! Bedankt allemaal voor jullie inzet en enthousiasme, het UMCG Kanker Researchfonds is ontzettend blij met deze grote opbrengst waardoor er weer veel onderzoek kan worden uitgevoerd om kanker mogelijk in de toekomst een chronische ziekte te laten worden. Grote klasse, ben zo trots op jullie allemaal! De saamhorigheid en het verbindend karakter van dit evenement is ongekend en zorgt er voor dat er veel meer mogelijk is in ons mooie dorp.
De afgelopen jaren is er door de tomeloze inzet van alle Bedumers meer dan een half miljoen bij elkaar gesprokkeld voor kankeronderzoek en dat is volstrekt uniek! Een relatief klein dorp welke in staat blijkt te zijn om door een prachtig evenement vele mensen met kanker een beter perspectief te bieden voor de toekomst.
Ruim € 110.000,- zal worden aangeboden aan het KRF en de rest van het bedrag gaat naar 2 kanker gerelateerde projecten. Het team van de Winterloop had namelijk een oproep geplaatst om particuliere initiatieven aan te melden voor een financiële ondersteuning. Een commissie van wijze mensen hebben hier over geoordeeld ( Gerda Klooster – KRF, Rik Plaggemars – huisarts en Henriette Huizinga – predikante van de PKN kerk Bedum ).
Het eerste project wat gehonoreerd gaat worden is het Kankercafé Luna. Dit gaat over het opzetten van een twee maandelijkse bijeenkomst waar (ex) kankerpatiënten elkaar kunnen ontmoeten. Je ontmoet daar mensen die begrijpen wat jij doormaakt en waar je informatie kunt verzamelen gebruik makend van de ervaring en kennis van lotgenoten en anderen. Elke bijeenkomst heeft aan begin een formeel karakter waar er een spreker of instantie uitgenodigd kan worden die nuttige informatie kan verstrekken.
Het tweede project betreft de zwemgroep ”de Spetters”. Deze groep van kankerpatiënten die wekelijks een zwemochtend met elkaar beleven hebben gevraagd of het mogelijk is om met elkaar een keer naar Fontana Nieuweschans te mogen. Het team van de Winterloop vind dit een mooi initiatief en heeft hier positief op gereageerd.
Al met al denk ik dat wij gerust kunnen spreken over een geslaagde negende editie van de Bedumer Winterloop. Het team is nu al begonnen te vergaderen met de tiende jubileumeditie. Hiervoor gaan wij alles uit de kast trekken om ook hier een groot succes van te maken en wij zijn er van overtuigd dat u ons daar weer bij gaat helpen! Nogmaals onze dank!
DvhN RTV Noord Noordpers Uithuizen Boekhandel Haan NDC mediagroep Puurvoetbalonline EemsmondSport
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Bedumer Winterloop

Wanneer u al heeft gestemd bij de Rabo Clubkas Campagne dan willen wij u bedanken voor uw steun! Mocht u er nog niet aan toe gekomen zijn dan kan dit nog tot en met morgen 28 februari! #doen #onderzoekblijftnodig #UMCG Kanker Researchfonds ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Bedumer Winterloop

BEDANKT lieve mensen! Het team was vorige week een beetje verdrietig maar dat is nu omgeslagen in euforie! Na onze belronde van gisteravond om het laatste sponsorgeld binnen te krijgen hebben wij iedereen kunnen bereiken. Sommigen waren op vakantie geweest en er zaten een paar foutjes in onze administratie ( dat krijg je met welwillende amateurs ) maar het is nu allemaal "voor de bakker". Dus nogmaals dank aan een ieder die zijn sponsorgeld heeft ingeleverd! Wij streven er naar om het eindbedrag binnen 2 weken bekend te maken! ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Bedumer Winterloop

Het team van de Winterloop is een beetje verdrietig. Nog 71 mensen moeten hun sponsorgeld inleveren. Zaterdagmorgen zitten wij opnieuw bij Bakkerij Hoekstra van 10.00 tot 14.00 uur. Kom op, zorg dat je betaald dan hoeven wij jou volgende week niet te bellen en dat scheelt ons weer veel tijd! #delenislief ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Bedumer Winterloop

Dank Wouter van Bakkerij Hoekstra voor je support! Grote klasse!De actie met de appel/kaneel cake is inmiddels afgelopen en heeft maar liefst € 1200,- opgeleverd!!!
Bedankt allemaal voor het kopen, we hopen dat je ervan hebt genoten...
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Bedumer Winterloop

Vandaag kan er weer sponsorgeld worden ingeleverd bij Bakkerij Hoekstra van 15.00 tot 18.00 uur. Zaterdag a.s. van 10.00 tot 14.00 uur is de laatste mogelijkheid! ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Bedumer Winterloop

Ben er klaar voor! Het sponsorgeld van de Winterloop kan vandaag tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingeleverd in de winkel van Bakkerij Hoekstra! #delenislief ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Bedumer Winterloop

Wow..... daar wordt je blij van! Totale opbrengst onlineveilingmeester.nl € 1930,- Dank aan allen die de items beschikbaar hebben gesteld en de kopers natuurlijk namens Bedumer Winterloop en UMCG Kanker Researchfonds!Wauw! Het voetbalshirt van 👉 Arjen Robben heeft maar liefst € 831,- opgebracht.

Volgens onze poll hadden we al een duidelijke winnaar, maar eigenlijk zijn het allemaal winnaars 🏆🏆🏆. De volledige opbrengst van de goede doelen veiling gaat naar de stichting Bedumer Winterloop.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Bedumer Winterloop

Bedankje in het Bedumer Nieuws en advertentie blad van Henry Dool. Met dank aan Jetze van NoordPRoof Producties en foto's Jan Westman en Henk Eggens! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Bedumer Winterloop

Deze week nog de Appel/kaneelcake met een bijdrage voor de Bedumer Winterloop! Lekker nagenieten van afgelopen weekend met koffie met een plak heerlijke cake! #doen! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Bedumer Winterloop

Diverse unieke sportitems waar u op kunt bieden voor het UMCG Kanker Researchfonds. Ga naar www.onlineveilingmeester.nl U kunt tot vanavond 20.00 uur uw bod uitbrengen!De wedstrijdschoenen van Wietze Kooistra of Auke van de Kamp van Abiant Lycurgus Volleybal? Of de gesigneerde badmuts van Ranomi Kromowidjojo? Een shirt van Arjen Robben, het is er allemaal en u kunt nog 2 dagen bieden via online veilingmeester.nl! U steunt hiermee het UMCG Kanker Researchfonds! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Bedumer Winterloop

Woensdagmiddag van 15 - 18.00 uur en zaterdag van 10 - 14.00 uur kan het sponsorgeld van de Bedumer Winterloop worden ingeleverd bij de bakker! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Bedumer Winterloop

Een delegatie van de DioBedum Ma2 kwamen mij gisteravond een bos bloemen brengen voor het gehele team van de Winterloop. Donderdag tijdens de eerste evaluatie mag het team er naar kijken! De meiden spraken hiermee hun waardering uit voor de organisatie. Zij hebben dit weekend als bijzonder en emotioneel ervaren! Dankjewel lieve meiden, wij zijn trots op jullie! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Bedumer Winterloop

De wedstrijdschoenen van Wietze Kooistra of Auke van de Kamp van Abiant Lycurgus Volleybal? Of de gesigneerde badmuts van Ranomi Kromowidjojo? Een shirt van Arjen Robben, het is er allemaal en u kunt nog 2 dagen bieden via online veilingmeester.nl! U steunt hiermee het UMCG Kanker Researchfonds! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Bedumer Winterloop

Bedankt Bedum, het was weer een prachtig spektakel met een geweldige opbrengst van € 109.000,- het is ongekend! The sky is the limit! Dank aan lopers, vrijwilligers, sponsoren en bedrijven. Speciale dank aan mijn team, zij zijn onvermoeibaar, inventief en creatief. Petje af voor deze geweldige toppers! Het voelt als familie, dank! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Bedumer Winterloop

Geweldig, geen woorden voor! Bedankt Bedum!Spectaculaire tussenstand voor de Bedumer Winterloop 2019! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Bedumer Winterloop

Kom gezellig naar het Versplein, de Heeren van Bedum spelen live. Wil je de start zien van de 12 uurs volleybal strijd van de dames @dio meiden Ma2 tegen de heren van Lycurgus dan moet je om 22.45 uur aanwezig zijn in de tent! ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Bedumer Winterloop

De eerste foto's van de opening BW 2019, met dank aan Peter Russchen! ... See MoreSee Less

View on Facebook